


- KANALİZASYON İNŞAATI
Kanalizasyon ya da lağım döşemi, pis ve atık suların özel kanallar aracılığıyla toplanıp atılmasını sağlayan altyapı sistemidir. Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır.
- İÇME SUYU İNŞAATI
İçme suyu şebekesi, yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacı ile bir ana isale hattı üzerinden son kullanıcıya kadar ulaştırılan suyun dağıtıldığı sistemdir.
- KİLİTLİ PARKE TAŞI
Parke taşı ya da kilit taşı çevre düzenlemesi için kullanılan çok dayanıklı ve uzun ömürlü taşlardır. Açık alanlarda, sokaklarda, park ve bahçelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Dış mekanların güzel gözükmesine ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklı olmasına yardım eden parke taşları açık alanların en önemli yapı taşıdır. Üzerinde yürümek oldukça kolaydır ve kolay kolay zarar görmez.
- ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Çevre düzenlemesi diğer bir adıyla peyzaj olarak bilinen kavram yaşamımızda en değerli anlarımızın ve hayallerimizin bir araya getirilmesiyle tasarlanarak hayata geçirilen çalışmalardır. Mimarlar binaların iç tasarımlarını projelendirerek yaparlar. Binaların dışında kalan bahçe, yol, havuz, duvar, set, tesis ve benzeri dış mekanlar peyzajın çalışma alanlarında yer alır. Dış mekan çevre düzenlemesi projelerinde tasarımcının yapı bilgisi, statik, estetik, çizim hidroloji, dendroloji gibi bilgilerin disipline edilmiş bir çalışma sistemi içerisinde çalışıyor olması gerekmektedir. Bu ve benzeri bilgi ve çalışma sistemleri ile donatılmış elemanların dış mekan projelerinde gerçekleştirdiği işlerin tamamı çevre düzenlemesi (peyzaj) olarak tanımlanır.